Póthaj nagyker hajápolás

A póthaj megfelelő ápolása

segíthet, hogy minél hosszabb ideig,
minél kevesebb gonddal viseld póthajainkat

Hasznos tanácsok a póthaj megfelelő ápolásához

 

Általános póthaj ápolás

Általános póthaj ápolás

A póthaj, még ha nem is gondolnánk, sokkal több törődést igényel, mint saját hajunk, legyen szó a legjobb minőségű prémium vagy gyengébb minőségű keleti hajról. Erősen ajánlott a rendszeres ápolás, érdemes erre naponta legalább fél órát rászánni. Reggel és este mindig ki kell fésülni hajunkat, ezt lentről felfelé haladva kell elvégezni.

Nem ajánlott túl gyakran hajat mosni, elegendő 4-5 naponta, ellenkező esetben fennáll a lehetőség, hogy a gyakori hajmosás kiszárítja a póthajat. A hajmosást mindig hátrahajtott fejjel, kifésülő mozdulattal végezzük, ez ugyanígy vonatkozik a balzsamozásra is. A hajat dörzsölni tilos!

Figyeljünk oda vásárláskor, és lehetőleg kerüljük az alkohol vagy gyümölcssav tartalmú samponokat! Balzsamból igyekezzünk olyan termékeket választani, melyek növényi olajokban és/vagy tejproteinben gazdag.

Mosás után törölközővel - nyomkodva, nem dörzsölve - a hajról távolítsuk el a felesleges vízmennyiséget, majd langyos levegővel szárítsuk meg. Mielőtt tökéletesen megszárad, még enyhén nedves a megszokott módon fésüljük ki lentről felfelé. Vizesen és túl nedvesen nem szabad fésülni!

Hajszárításhoz és formázáshoz (pl.: vasalás, göndörítés) minden esetben használjunk hővédőt. Az élettelen haj nem képes a természetes önzsírosodásra, ezért ezt nekünk kell pótolni. Hajunkat naponta legalább kétszer (szőkített póthaj esetén akár többször is) hajvégápoló olajozzuk, hajfény sprayezzük.

Ahhoz, hogy a kellemetlen reggeli összegubancolódást elkerüljük, ajánlott lefekvés előtt éjszakára lazán összefogni, befonni hajunkat.

Póthajunkat lehetőleg óvni kell a klórtól és sós víztől, gondoljunk erre úszás, strandolás, tengerben való fürdés esetén. A klór és a sós víz károsíthatják a haj és a póthaj szerkezetét egyaránt. Szaunázás és szoláriumozás közben ne feledkezzünk meg a védősapka használatáról, hogy megóvjunk hajunkat!

ŰSzőke póthaj ápolás

Hajápolási recept szőkített póthajakhoz

Hetente 1-szer alkalmazz ricinus vagy argánolajos kúrát. Pakolásba (bármilyen száraz hajra való tökéletes) tegyél bőven ricinus vagy argánolajat, keverd össze, vidd fel a hajadra (ne sajnáld, az sem baj, ha szinte tocsog benne) és hagyd rajta ameddig csak időd engedi! Mindezt nagyon fontos, hogy a még száraz, mosatlan póthajon (saját hajra is ajánljuk) alkalmazd. Utána alaposan 3-szor, 4-szer is akár jól mosd meg, balzsamozás és kész a selyemhaj! A szőkített póthaj nagyon hálás érte, próbáld ki bátran!

A megfelelő ápolás, a tartósan - akár évekig - hordható szőkített póthajak titka.

ELÉRHETŐSÉGEINK

  • Telefon: +36 70 513-36-31
  • Email: info@pothaj.info

CÉGINFO

  • Big Bro Entertainment Kft.
  • 1053 Budapest, Károlyi utca 11. B. 1. em. 1.
  • Asz.: 26561062-2-41
  • Bsz.: 11705060-21452615